Barnrum

I vårt hus har vi det lilla "problemet" med två sovrum uppe och två sovrum nere. I skrivande stund har vi en treåring, Toker, och en 5-månaders skrutt, Glader. Toker är ju inte jättesugen på att gå upp och leka själv när alla vi andra är nere. Det händer, men inte så ofta. Och det leder oftast till att vi- läs mamman- får släpa en massa grejer upp och ner för trappen... Pedant som jag är ska vardagsrummet vara fritt från barnleksaker efter nattning, för att få en liten känsla av att få vara bara vuxen, inte bara förälder...
 
SÅ: vi flyttade ner lekrummet till undervåningen. Det rummet fungerade tidigare som ett sällan använt gästrum, så det var ingen större förlust rent rumsmässigt. Tokers rum uppe används fortfarande som sovrum, med tanke om att Glader flyttar in dit och delar sovrum med storasyster sen.
 
Detta med lekrum nere visade sig klockrent! Inte nog med att Toker går ner själv och leker några timmar varje morgon, så att mamman och lillasyster får sova några timmar till. Det är dessutom avsevärt mycket lättare för oss, och framför allt henne, att städa! När hennes vänner och väninnor kommer på besök kan de leka i rummet brevid istället för att behöva gå upp en våning. Lekarna kommer igång direkt och mammaorna och papporna kan dricka kaffe i lugn och ro i salongen (det där med lugn och ro va en överdrift, men det lät väl rart!).
 
Sovrummet uppe fick sig en liten piffning härom dagen. Det vankas visning- 3årskalas - i helgen och då vill man ju ha det fint! Bjuder på en liten titt!
 
 
Den lilla teaksängen ska Glader få den dag hon flyttar in till syrran. Även den ett busbilligt fynd från fantastiska Strömsbacka (150kr!!). Den söta blå fåtöljen har jag köpt av en god vän och Estrid Ericsons elefantkudden kommer från tradera.com. Den vita sängen hade jag själv som liten tös, fast den har blivit lite "pimpad" i form av ny färg och en liten vit krona. Den va puderrosa när vi tog över den... Tavlan med texten "dammråttorna under din säng är änglarna tofflor" är ett av mina verk som kom till när Toker va väldigt ny här på jorden.
 
Vimplarna fick Toker av en av mina bästa vänner (bloggnamn Min Bästaste) när hon fyllde två och Glader har till min stora glädje fått likadana, som hänger nere i lekrummet.
 
Den lilla röda lampan är ett kombination av Blocket.se (lampfoten) och Strömsbacka i form av glasskärmen. Den lilla plåtbrickan och spetsduken är också från Strömsbacka. Byrån är ärvegods och mattan kommer från Ikea.
 
Det har även kommit upp en liten äppel- och pärontavla ovanför byrån de sista dagarna. Tyget är från tradera.com som jag klädde kring en dukpanå och häftpistolade fast.
 
 
På det stora hela är jag nöjd!
 
 
Lekrummet blir det bara en liten bildbjudning på, för efter helgens kalas gissar jag att det inte kommer gå att känna igen stället...
 
 
I detta rum är det hinkvis med grejer och det gäller då att ha ordning så hon/de hittar alla grejer när hon vill ha dom. Vi har en mycket klassisk Ikeamöbel som är helt outstandning vad gäller storlek, förvarning och sorteringsmöjligheter, men kanske inte så värst snygg Ikea:jag antar utmaningen att designa om den snyggare!)... Trofast heter den och är mer som en bänk, inte den varianten som är trappformad. Det kommer bilder. Men det är galet rörigt för damen är "in action" och jag vill inte störa med en massa städande för att fotografera.
 
Lilla röda sängen ingick i husköpet, precis som en hel lekstuga med 90-talsleksaker! Mycket uppskattat! Köket är från ikea, mattan har min fantastiska kollega Irblo gjort. Den lilla svarta kryddhyllan hade jag i min lekstuga, men liknande går att hitta på typ varende loppis/ second hand. När Toker fick spisen ville jag inte göra massa hål i väggen för att sätta upp hyllan och krokarna så hon fick en egen "fondvägg". Det vill säga jag klädde in en stor mdf-skiva som blivit över med en tapet jag fått av min moster. På så sätt kan jag flytta runt det lilla köket i alla husets rum utan en massa fula hål i väggarna. Att möblera om är det bästa jag vet så det passar väl bra!?
 
Efter helgen måste jag visa er vad Toker ska få av mig och Maken i födelsedagspresent! En helt ljuvlig liten möbel från Erikshjälpen. Kommer passa perfekt till vår lilla stora dam som går igenom en prinsessfas just nu!! Stay put! (Wow, vilken cliff hanger!).
 
Auf wiedersehn alle mänschen!
 


Kommentarer
E-L

Superfint!!! Det har hänt mkt i rummen så nu känns det ännu mer att vi inte setts på flera veckor :-(

Svar: Ja, du fattas mig galet mycket hjärtat!! DU måste ju komma hit med din lilla skrutta snart!!!!
mandasmagasin

2012-11-02 @ 08:03:09
Anna

alltså kära nån! har du ens tid att vara mamma? så snyggt och genomtänkt precis överallt! tänk om man hade ägon för sånt:) jag var på strömsbacka i helgen men inte såg jag såhär fina saker:)
Grattis till 3 åringen i familjen! kram

Svar: Tack kära du! Jadå, just detta rum används ju mest som sovrum och ska inte innehålla en massa prylar. Här ska hon/dom vila sig. Därför är det rent. Annat skulle du se på undervåningen... DÄR finns det en massa grejer i högsta oordning- in action med andra ord!
Du måste se potentialen i grejerna på Strömsbacka! Gå dit igen meed tanken " vad kan jag göra med denna?" så ska du se att du hittar massor!
mandasmagasin

2012-11-07 @ 12:18:58
URL: http://annapasemester.blogg.se
Christine

Verkligen jätte fint, gulligt och genomtänkt. Du är så duktig Amanda

Svar: Tack Christine!
mandasmagasin

2012-11-08 @ 11:09:50


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

mandasmagasin

Pyssel, pinaler och pingligheter!

RSS 2.0