Inspirerande besök

God måndag kära du!
 
I helgen var jag och Toker, stortösen, på egna äventyr. Det va meningen att hela familjen skulle med men Glader är sjuk (som vanligt) så Maken fick stanna hemma med henne.
 
Vi for till Min Bästaste med familj och titta så fint de har det! Typ halva deras hem, om inte mer, är egendesign och eget hantverk. Min Bästastes pappa är en sjutusan till karl och har hjälpt dem en del, men det mesta har de knåpat ihop själva.
 
Kolla in!
Köket!
Enligt ägarinnan började blommorna hänga lite och se skruttiga ut där de stod tillsammans i en vas, så hon delade på dem och satte dem i flera glasvaser istället: genialt och vansinnigt vackert!
 
 
Själva Herrn i huset fyllde år denna dag så huset var lite extra kalasigt med flaggor i taket.
 
Hemagjorda pompoms ovan.
 
Lampan är ett begangnat fynd. Stolarna, såväl barnstolar som 7:anstolar är ommålade till blank svart. 7:anstolarna hittade de på Luaritz.com för en "billig" penning, målade dem svarta och kromade om benen på dem. Som nya! Tripptrapp-stolarna är även de återvunna från någon annans hem.
 
Vardagsrum
 
 
Vardagsrumsbordet är hemmagjort av en ställning i metall och tunn sten/betongskiva som de målat högblankt vitt.
 
 
Själva husfrun, hennes yngsta charmtroll och min pysslande Toker till höger.
 
Hall
 
Så läckert i all enkelhet! En snyggstol och några väl valda bilder fasttejpade på väggen...
...och allt blir vackert när det badar i sol!!
 
Sovrum
 
Sänggaveln är såklart hemmagjord och även sängkappan. Om jag inte minns fel är den dessutom omklädd några gånger med tanke på att familjen bytt bostad och hemort några gånger sen den gjordes.
Kuddarna har säkert frun i huset sytt själv...
Även sängborden är tillfixade av husägarna med en snygg betongplatta
 stället för den klassiska träskivan uppepå.
 
Sovrum/arbetsrum/gästrum/lekrum
 
Armeringmatta som inspirationsboard i arbetsrummet.
 
Hemmasydda kuddar blandat med köpekuddar. Personlig touch!
 
Plywoodskivan man kan ana till vänster är en i raden av många. De har klätt in vanliga Billyhyllor med egendesignade plywoodskivor och de flesta av deras ungarns leksaker, fruns pyssel och tyger, ligger instoppade där.
 
 Lilla uteplatsen/balkongen.
Lilla bordet är och bänken är båda gjorda av betongplatta med kromad ställning.
Bänken har lösliggande kuddar för lite mjukare landning...
 
 
Ljusstaken har mannen i huset tillverkat av gamla rör han fått. Så galet snyggt..!!
Familjen har även en stor altan i söderläge som de byggt till och anpassat efter familjen önskemål med bland annat seglarduk, armeringmatta och pallkragar. Men eftersom den ligger nerbäddad i en halvmeter snö får ni vänta med de bilderna...  
 
Hoppas du blir lika inspirerad som jag! Ha en fin dag! 

Födelsedagskort

En till kortbeställning har inkommit. Eller flera faktiskt. Från flera olika håll! Underbart! Jag kan inte riktigt lägga ut alla än men några är ok.

 

Först firar vi en 30-åring

Gjort med bland annat bokstavspärlor på en röd ståltråd.

Den sista är till en donna som fyller 18 och drar till London med en väninna, ifall ni missade Big Ben i bakgrunden...

 

Tack för titten!

Första mailbeställningen!

ursäkta frånvaron! Jag har spenderat min tid med sådant som inte riktigt går att visa ännu... Det är hemlisar!
 
MEN jag kan visa en av mina beställningar! Fröken Pålsboda blev den första att lämna in en beställning via min nya snygga mailadress. Hon önskade tre grattiskort åt sina killar och ett dopkort. Hon skrev tre fantastiskt bra beskrivningar om sina söner och jag gjorde korten utifrån dessa. Dopkortet kom med en beställning om färg och detaljer kring barnets födelse, samtliga namn, samt datum för dopet. Detta blev resultatet:
 
 
Äldsta gossen fyller tonåring och börjar på S. Han är enligt uppgift en riktig biker! Tävlar i mountainbike och spenderar massor av sin tid i skogen för att planera och bygga banor. Favoritfärg är tydligen röd.
 
Samtliga detaljer är gjorda i akvarell utom diamanterna på S:et som är fastklistrade som strass.
"Grattis" är en dymostrip
 
  
Mellersta gossen börjar på F och fyller 11 år, gillar grön färg och är lika inne på fotboll som storebror är inne på cykling. Favoritlaget är tydligen Manchester United och pojken i fråga är en liten busunge, därav de tokiga monstrena med busiga miner. Till det här kortet gick det åt lite tid åt efterforskningar om fotboll. Jag är verkligen ingen sportfåne för att uttrycka det milt, så Manchester United kunde lika gärna vara en maträtt enligt mig... Men ungefär så här ser deras matchtröjor ut har jag lärt mig under mina studier. Även om siffran sitter på ryggen och loggan på magen inte ser riktigt likadan ut...
 
Fotbollen är urklippt från vanligt vitt papper och de svarta detaljerna är ifyllda med tuschpenna. Matchtröjan är målad i akvarell och detaljerna ifyllda med smal tuschpenna.
Monsterpappret är ett scrapbookpapper från Panduro.
 
 
Lillebror i huset fyller fem år, som framgår. Hans favoritfärg är röd och Pippi är just nu en favorit. Pippi och Herr Nilsson har jag målat med akvarellfärg och fyllt i konturerna med tuschpenna. Blå bakgrunden och gröna 5:an är scrapbookpapper från Panduro.  
 
 
Dopkortet är till en liten skrutt som börjar på H och dymostripen berättar vilket datum han döpts.
Önskemålet här var att kortet skulle gå i ljusblått. Samtliga material är från Panduro.
Lilla fågeln nere i hörnet är urklippt från ett scrapbookpapper.
 
Till saken hör att den första som fyllde från familjen Pålsboda var själva beställaren, vilket hon inte visste att jag visst så jag överaskade henne med att färdigställa hennes kort och skicka dem tillsammans med ett grattiskort till henne på hennes födelsedag.
 
 
Blomman är utklippt från ett scrapbookpapper från Panduro och fastsatt i bakgrundspappret med "jungruben". Wellpapp, spets och presentsnöre har används till bakrundsmaterialet.
Jag har skrivit "med en enkel tulipan..." med vanlig smal tuschpenna och dragit en silvergrå stämpeldyna på kanterna av grattislappen för lite effekt.
 
Så kan en beställning se ut!
Ha en fin måndag gott folk!  
 

mandasmagasin

Pyssel, pinaler och pingligheter!

RSS 2.0