Lite ljus i mörka tider

Tänkte dela med mig av ett litet pysseltips när det lider mot jul. Ljusstakar KAN man inte få många av! Det är omöjligt. Ni som känner mig vet att jag bränner många presentkort och hundralappar varje år på ljus och ljusstakar...

Här är ett ekonomitips: köp billiga ljusstakar på loppis/second hand. De kan se hur fula ut som helst, huvudsaken är att du gillar formen och storleken. De här nedan är kanske inte ens ljusstakar egentligen, utan kanske vaser... Men ett ljus passar ypperligt i dem så varför inte!?!

Spraya sen dina fynd i valfri färg/färger och ställ dom tillsammans. Ursnyggt! hade Karin Mannerstål sagt.

Mina här under kommer mestadels från Strömsbacka i Sala. Den längst till vänster köptes senast i helgen och kostade 2kr. De övriga kostade från 2-10kr/st, verkligen inget att bråka om. Jag valde att spraya dem i svart högblank färg och jag ville ha samma färg på alla. Där kan du dock variera precis hur som helst! Det finns en uppsjö färger och oftast blank eller matt finish. Spray finns på de flesta hobbyaffärer, färgbutiker eller byggmarknader. Go for it! Det är kul, tokenkelt och inredningen blir mer personlig.

MiniString

Bloggar och söver envis bäbis samtidigt. Så modernt...

Lilla stringen har kommit upp! Den gjorde en lång resa med flera eventuella stop men hamnade till slut i hallen. Nöjd är jag med den lilla raringen!

Sen kommer innehållet variera några gånger till innan jag bestämt mig...

Men så ser den ut nu!

Prins eller prinsessa!

I helgen verkställde jag en av mina kortbeställningar. Och när jag ändå hade alla grejer framme (mycket grejer blir det...!) så tänkte jag att det va lika bra att göra några kort till. Detta ledde till kungligt kortkalas kan man säga...
 
Så har du någon prins eller prinsessa att uppvakta så finns det en drös med klara kort! Hojta om du vill ha! (20kr/st.)
 
Färgerna ser lite varierande ut ser jag. Kortet längst ner till exempel är alltså inte gult,
utan lika grönt i botten som det ovanför.
Ser kortet lite snett och vint ut beror det förmodligen på att det är det. Eller så kan det vara mina fotokunskaper som spelar in. Jag är inget tryckeri, utan kör på mina ögonmått för det mesta, det ger lite mer karaktär åt korten.  
Men du får väl komma och titta på dom ifall du inte vill köpa grisen i säcken...
 
Något som faller dig i smaken?
 
 
 
 
 

Mjölk!

Trodde nog aldrig att jag skulle skriva detta men: fy vilken snygg mjölkförpackning!! Finner denna mycket inspirerande! Får se vad det resulterar i... Trevlig lördagskväll på er kära läsare!

(OBS! Ett icke-politiskt inlägg! Vart pengarna går och om våra bönder blir lidande handlar inte detta om. Det är bara en snygg förpackning!)

Möbeln..!

Har försökt mobilbloggat ut den ljuvligheten några dagar, men av någon anledning samarbetar vi inge vidare bra... Ska ta mig ett ordentligt snack med den där bloggappen! Det måste bli skärpning faktiskt...
 
Så här kommer den som utlovat! Min senaste erövring och lite av min nya favoritmöbel i huset:
 
 
Lekrummet är kompetterat med ett litet sminkbord med spegel, lådor och krokar för damens blingbling!
Kolla så söt! Tyvärr fastnar inte möbelns själ på kortet och bilderna är inte de bästa... Men vem bryr sig! Den är ljuvlig som den är! ser framför mig hur hon kommer sitta framför spegeln och leka att hon är med på TV! Det hade jag gjort! Just nu är det väldigt poppis att ta med sig Pippifigurerna och leka framför spegeln.
 
Notera de utsökta detaljerna gott folk!
 
Diamanter som döljer skruvhålen! Det ni, alla moderna möbelföretag, där har ni lite att lära av!
 
 
De blå små glasknopparna är ju to die for! De piffar ju upp hela möbeln. Sen är det ju den lilla charmiga detaljen att man kan snurra på spegeln. På baksidan är det tomt. Jag tänkte att jag kunde måla baksidan med magnetfärg så Toker kan variera sig lite. Ibland vill man ju förvara sina kärleksbrev på ett "hemligt" ställe, eller hur?!
 
I dagsläget är möbeln off white, nästan beige och tyvärr lite skadad på skivan. Den ska få lite kärlek och omsorg. Lite ny vit färg och just nu raggar jag små krokar i fina färger som jag kan sätta upp under de stora krokarna så det får plats med lite mer glitter. Uttalad önskan från Toker själv. "Meja kjokaj mamma!". As you wish my dear! Tar gärna emot tips/länkar på vart jag kan hitta små färgglada krokar!
 
En ny pall är också ett mål. Dock är denna Ikea-klassiker mycket funkionell, praktisk och stadig så jag är lite kräsen i mitt letande, den är ju trots allt ett barns lekmöbel just nu. Pallen får ju gärna vara lite nättare så den passar bättre med bordet i stil, men samtidigt måste den passa en liten dam med myror i brallan- hon kan inte sitta still...!! På riktigt! Men jag hänger på diverse auktionssidor på nätet och spanar på alla second hand jag passerar!
 
Önskar er alla en jättefin helg!!
 

kolla in!!

Alltså kolla in den här bruden!!!!! Helt galet fina grejer!! Vill ha allt, men sansade mig till två halsband, efter att funderat i tre dygn...
 
 
 
 
 
Gå in och shoppa loss mina damer och herrar! Perfekta julklappar ju! Hälsa från mig ;)
Andraaugusti finns även på facebook och instagram.
Imorn blir det fler inlägg från MIG. Bland annat ska jag visa den där möblen som Toker fick av oss...
 
På återseende!
 
 
 

"Nya" bloggen

Nu ser det lite bättre ut här på bloggen! Även om den förra bilden var grön och tagen från min egen trädgård, så handlar ju inte denna blogg om grönsaker, trädgårdar eller sånt som hör till det ämnet... Den handlar om GRÖNT i alla former, men några gröna fingrar har jag då rakt inte... Kan inte ens torka blommor snyggt...
 
Kanske inte den snyggaste bilden man kan göra, men jag är dundernöjd för alla mina nya kunskaper kring bild- och blogghantering! Och den bilden innehåller många ljuvliga gröna vackra ting, och ett kortpyssel och en tavla. Så nog säger den mer om mig än vad trädgårsbilden gjorde!?
 
Vad gillar du den??
 
Alla hyllningar går till min bästa IT-support! (Kan inte riktigt bestämma vad hon ska få för bloggnamn än, så hon får heta IT-supporten tills dess. Fast egentligen är hon min allra äldsta vän i världen, så ni förstår att hon är mer än en IT-support för mig. Hade hon gillat såna hära <3 å sånt trams hade hon fått ett här...)!
 
Nu ska jag spela Yatzy men Maken! Trevlig helg!

Tavelvägg

Jag gillar tavelväggar i alla former. Har försökt mig på ett gäng under årens lopp, men blir alltid missnöjd, för jag tycker det blir så rörigt. För att inte tala om alla sjuttioelva hål i väggen... Men jag gillar det ju hos alla andra så varför funkar det inte hos mig?? Märkligt!
 
Försökte mig på en annan variant istället: tavellist. Då blev jag nöjd. Mycket lättare att ändra om så fort jag känner för det och inga hål i väggen förutom fästena för själva listen. Alla ramarna kommer från Ikea och är plastramar med "plastglas". Lätt, snyggt och smidigt. Dessutom billigare än alternativet.
Dessa tre har grön ram och de andra två längst ut har likadana svarta ramar. Jag gillar symetri...
 
De sprayade svart ljusstakarna har redan fått en ny plats (i fönstret) så dessa ljusstakar
står här - just nu- istället. Den lilla minivasen är jag väldigt nöjd med men ljusstakarna får
nog flytta på sig, de är inte samma grön som på ramarna så det skär sig lite...
 
 
Kanske finns de med i nästa inlägg på ny plats...  Bli inte förvånad! Lovade ju också att visa en bild på Tokers födelsedagspresent från oss! Återkommer om det! Det får nog blir ett litet barnrumsinlägg till, fast från lekrummet, där presenten står. På återseende!
 

Kort

Det har kommit till några fler kort som nu nått sina ägare. En supersöt 20-åring och en tokfräsig 90-åring. Båda pinglorna är ingifta släktingar.

Det finns fler på lager! Hojta om du vill ha! Det finns en hel del färdiga kort. Man kan även lägga in en beställning! Både av mer omfattande karaktär (dop, bröllop, osv) men även små beställningar välkomnas. Skriv i så fall en kommentar så kontaktar jag dig!

String!

Nu sitter den uppe! Efter att ha provsuttit varenda vägg på nedervåningen hamnade den slutligen på övervåningen. I vårt sovrum.

Mycket nöjd med placeringen även om själva inredningen av den är något tillfällig.

Har en liten stringsnygging på ingång. Troligtvis får lillebror gå samma provrunda som storebror men förhoppningsvis landar denna på undervåningen. Har så klart några idéer! Återkommer!

Barnrum

I vårt hus har vi det lilla "problemet" med två sovrum uppe och två sovrum nere. I skrivande stund har vi en treåring, Toker, och en 5-månaders skrutt, Glader. Toker är ju inte jättesugen på att gå upp och leka själv när alla vi andra är nere. Det händer, men inte så ofta. Och det leder oftast till att vi- läs mamman- får släpa en massa grejer upp och ner för trappen... Pedant som jag är ska vardagsrummet vara fritt från barnleksaker efter nattning, för att få en liten känsla av att få vara bara vuxen, inte bara förälder...
 
SÅ: vi flyttade ner lekrummet till undervåningen. Det rummet fungerade tidigare som ett sällan använt gästrum, så det var ingen större förlust rent rumsmässigt. Tokers rum uppe används fortfarande som sovrum, med tanke om att Glader flyttar in dit och delar sovrum med storasyster sen.
 
Detta med lekrum nere visade sig klockrent! Inte nog med att Toker går ner själv och leker några timmar varje morgon, så att mamman och lillasyster får sova några timmar till. Det är dessutom avsevärt mycket lättare för oss, och framför allt henne, att städa! När hennes vänner och väninnor kommer på besök kan de leka i rummet brevid istället för att behöva gå upp en våning. Lekarna kommer igång direkt och mammaorna och papporna kan dricka kaffe i lugn och ro i salongen (det där med lugn och ro va en överdrift, men det lät väl rart!).
 
Sovrummet uppe fick sig en liten piffning härom dagen. Det vankas visning- 3årskalas - i helgen och då vill man ju ha det fint! Bjuder på en liten titt!
 
 
Den lilla teaksängen ska Glader få den dag hon flyttar in till syrran. Även den ett busbilligt fynd från fantastiska Strömsbacka (150kr!!). Den söta blå fåtöljen har jag köpt av en god vän och Estrid Ericsons elefantkudden kommer från tradera.com. Den vita sängen hade jag själv som liten tös, fast den har blivit lite "pimpad" i form av ny färg och en liten vit krona. Den va puderrosa när vi tog över den... Tavlan med texten "dammråttorna under din säng är änglarna tofflor" är ett av mina verk som kom till när Toker va väldigt ny här på jorden.
 
Vimplarna fick Toker av en av mina bästa vänner (bloggnamn Min Bästaste) när hon fyllde två och Glader har till min stora glädje fått likadana, som hänger nere i lekrummet.
 
Den lilla röda lampan är ett kombination av Blocket.se (lampfoten) och Strömsbacka i form av glasskärmen. Den lilla plåtbrickan och spetsduken är också från Strömsbacka. Byrån är ärvegods och mattan kommer från Ikea.
 
Det har även kommit upp en liten äppel- och pärontavla ovanför byrån de sista dagarna. Tyget är från tradera.com som jag klädde kring en dukpanå och häftpistolade fast.
 
 
På det stora hela är jag nöjd!
 
 
Lekrummet blir det bara en liten bildbjudning på, för efter helgens kalas gissar jag att det inte kommer gå att känna igen stället...
 
 
I detta rum är det hinkvis med grejer och det gäller då att ha ordning så hon/de hittar alla grejer när hon vill ha dom. Vi har en mycket klassisk Ikeamöbel som är helt outstandning vad gäller storlek, förvarning och sorteringsmöjligheter, men kanske inte så värst snygg Ikea:jag antar utmaningen att designa om den snyggare!)... Trofast heter den och är mer som en bänk, inte den varianten som är trappformad. Det kommer bilder. Men det är galet rörigt för damen är "in action" och jag vill inte störa med en massa städande för att fotografera.
 
Lilla röda sängen ingick i husköpet, precis som en hel lekstuga med 90-talsleksaker! Mycket uppskattat! Köket är från ikea, mattan har min fantastiska kollega Irblo gjort. Den lilla svarta kryddhyllan hade jag i min lekstuga, men liknande går att hitta på typ varende loppis/ second hand. När Toker fick spisen ville jag inte göra massa hål i väggen för att sätta upp hyllan och krokarna så hon fick en egen "fondvägg". Det vill säga jag klädde in en stor mdf-skiva som blivit över med en tapet jag fått av min moster. På så sätt kan jag flytta runt det lilla köket i alla husets rum utan en massa fula hål i väggarna. Att möblera om är det bästa jag vet så det passar väl bra!?
 
Efter helgen måste jag visa er vad Toker ska få av mig och Maken i födelsedagspresent! En helt ljuvlig liten möbel från Erikshjälpen. Kommer passa perfekt till vår lilla stora dam som går igenom en prinsessfas just nu!! Stay put! (Wow, vilken cliff hanger!).
 
Auf wiedersehn alle mänschen!
 

Höststrålar

Dags att (fortsätta) städa undan sommaren från altanen, även om det är med viss sorg... Längtar redan lite efter våren när vi får flytta ut familjen igen. Trots den "dåliga" sommaren 2012 har vi varit på altanen massor! Fördelen med infravärme och altan under tak. Har några tankar för vårt uterum som ska få ligga och pyra lite trevligt tills vårsolen tittar fram igen.
 
 
 
Hoppas mästa vår och sommar innehåller många flera soltimmar!

mandasmagasin

Pyssel, pinaler och pingligheter!

RSS 2.0