Vera-tösen & fotavtryck...

Som jag skrev i förra inlägget så gick förra helgen i kreativitetens tecken. Dels dopkorten jag visade men också en bäbistavla (jag vet att den rätta stavningen är bEbis, men jag som västmanlänning hävdar att det heter bÄbis, så det så...!). Nu kan jag hur som helst visa er tavlan, för den har nått sin lilla mottagare. Den sitter enligt uppgift till och med uppsatt! Jag ska visa er.
 
Första bilden är inte riktigt slutresultatet. Den finns mest med för att ni ska få se bakgrundsfärgen, glittret, lite bättre. Samtliga uppgifter om söta Vera finns med på slutresultatet, så som alla namn och även efternamn. Eftersom lillfisan inte kan uttrycka sig och ha en åsikt om detta valde jag av respekt för henne att stryka över efternamnet för era ögon... Jag behöver ju inte lämna ut hela hennes identitet. Det är ju trots allt en helt offentlig blogg. 
In process:
 
 
Som ni ser flyttade jag om lite innan jag kände mig helt nöjd med placeringen av textremsorna.
Ni kan också se att det inte finns en rät vinkel på remsorna. Det är för att "rufsa" runt lite. Det är en barntavla och jag vill inte att det ska se för pråpert och perfekt ut.
 
Slutresultatet (med utsuddat efternamn):
 
 
 
Jag började med att sätta upp tejp runt kanterna för att skapa en ram. Innanför den målade jag med genomskinlig glitterfärg för att göra det lite mer barnsligt och ostelt. Jag lät färgen vara tjockare på vissa ställen och tunnare på andra, för att skapa lite slöjliknande intryck. På bilden ser färgen nästan guld-grön ut, men det är i verkligheten bara silverglitter i olika tjocka lager. Lite svårt att fånga på bild... 
 
Jag har skrivit ut hennes uppgifter på vanligt vitt A4-papper som jag dragit med stämpeldyna på kanterna. Jag rev av remsorna med linjal för att få dom lite fransiga, inte helt raka. Därefter limmade jag fast remsorna med vanligt hobbylim direkt på tavlan.
 
Det stora V:et kommer från Panduro Hobby och är vitt i grunden. Jag la V.et på ett av mina scrapbook-papper och ritade av det, klippte ut det och limmade fast det med superlim. De små ljuvliga fötterna har Vera själv  ställt upp med. Fyra månader stora bäbisfötter... man kan ju bli fjollig för mindre! En liten Busunge av Karin Mannerstål fick också pryda tavlan. Dels för att få in något annat än text och dels för att den där Vera-tösen med största säkerhet kommer att bli en liten busunge!
 
De uppgifter som denna tavla innehåller är: tösens alla namn, ett typiskt smeknamn för henne, vikt och längd vid födsel, datum, dag, tid och år vid födesel, beräknad födelse och antal graviditetsveckor. 
 
Den tavla jag använt som grund är- so vanligt- från Panduro Hobby och har måtten 40x40cm. Jag ville ha den i lite större modell för att den ska kunna sitta för sig själv. Det kan lätt bli plåttrigt om det blir för litet. Familjen i fråga har väldigt "ren" och skandinavisk stil på övriga hemmet, så detta var mer i deras smak. Tavlan är också helt platt, inte djup som många av Panduros modeller är. Detta för att familjen ska ha flexibiliteten att kunna ha den i ram eller bara som den är. De djupare dukpanåerna är svåra att hitta en passande ram till.
 
En annan variant av fotavtryck är de jag gjorde med våra tjejer:
 
Glader, 12 dagar gammal (2012)
 
Toker, 12 dagar gammal (2009)
 
Tjejernas namn står under respektive fotpar och där har jag använd Dymo, eftersom det är snyggt, enkelt och effektfullt. Båda brudarna var på dagen 12 dagar gamla.  
 
När Toker kom gjorde vi även avtryck av mina och Makens fötter för att man ska förstå hur vansinnigt rara desssa bäbisfötter är:
 
 
Så här min Fru och ni andra, som efterlyst ett inlägg om fotavtryck, är ett exempel på hur man kan göra med småskruttarnas fötter. Se tillbaka på en sån tavla när "småskruttarna" är 14, överväldigas av kärlek till människan som hade dessa pyttefötter och få lite styrka att fortsätta tonårsstriderna...
 
Det finns massora av varianter och ideer till fotavtryck och är du intresserad och funderar på att göra något liknande så ställer jag gärna upp!!
 
 
Trevlig helg fina människor!
 

Tack för uppvaktningen!

Helgen som var gick i kreativitetens tecken. Så underbar ljuvligt!!! Älskar beställningsjobb!! Jag får skapa med utmaning och personlig stil men slipper dras med det det slutresultatet...

Det har blivit tackkort åt en liten ljuvlig Kumlatös. Damen i fråga döptes i december och nu ville hon tacka av sina gäster. Mycket ordentligt av henne. Korten gick verkligen i dopets tecken! Se själva.

Grunden är vitt, slätt papper. Klänningen är ett vitt grovt linnepapper av tjockare modell. Den lilla "tygkjolen" uppepå är ett material jag helst lämnar odefinierat men känns som ett glatt tyg. Just detta stycke kommer från Panduro Hobby men jag vet att även vissa blomsterhandlare säljer detta. Det rosa bandliknande på klänningen är även det ett grovt linnepapper jag klippt till.

Det svarta på klänningens kanter är från en svart stämpeldyna jag dragit på kanterna. Enkelt men ffektfullt.

Själva "TACK"-et är en Dymo-strip.

När jag sätter mig med beställningsjobb är det det som tar längst tid att tänka ut hur kortet ska se ut. Det ska vara enkelt och gärna billigt men ska se avancerat och dyrt ut. Det ska dessutom gå att massproducera så att slutresultatet ser likadant ut, även i 20,50,100 antal. Jag tokgillar utmaningen! Ju bättre jag känner beställaren desto svårare att komma på. Märkligt nog.

Det har även blivit ett flaggspel till. Denna gång i en tolkning av rosa som färg. Min tanke är att när jag gjort fem vimpelslingor ska bjuda er på ett "hemma-hos" inlägg där ni får se vimplarna uppsatta i sin rätta miljö. Därför visar jag inte helgens flaggspel nu. Jag har gjort tre, så två kvar, sen får ni se.

Korten kommer dock nedan. Denna beställning omfattade 20st tackkort.

Idag ska jag träffa ett visst brudpar och förhoppningsvis komma igång med nästa stora beställningsjobb. Eller bollen ska iaf rulla vidare ett steg. Jag har även ett bäbistavla-projekt på gång. Lycklig i hela själen!!!

Önskar er en fin torsdag!

Virkat begär!

Jag har blivit galen i virkat! Och jag kan inte ens hålla i en virknål själv. Jag gillar det enkla men ändå pråliga. Just nu finns det virkat lite överallt i vårt hem. De senaste skatterna är Irblos verk. En matta till i lekrummet och en korg till Gladers alla bäbisprylar. Perfekt med snygg förvaring! Givetvis innehåller både korg och matta gröna detaljer! Sen har det också blivit en stor hög virkat från Strömsbacka. Bland annat grytlappar och handdukar åt Toker.

Bloggappen är inte särskilt skoj men jag söver barn och bloggar samtidigt så det får bli så. En liten virkig rundtur i mitt hem.


 

 

Auf wiedersehn!

Lekrummet

God fortsättning fina läsare!!!

Hoppas ni haft en skön jul och ett glittrande nyårsfirande! Själv firade jag en skön och avslappnad jul med familjen och mina nära och kära. Nyåret firade vi hemma i huset med min fina Frun och hennes härliga familj. Maken är långledig och familjen tar ordet "ledighet" till nya nivåer!

Toker fick lite fina grejer i julklapp. En mormorspimpad spegel och fyra fina gjutjärnskrokar av Lillebror och Gullefrun. De har nu kommit upp och används flitigt. För att slippa göra hundra hål i betongväggen, satte vi upp de på en bräda som jag målade vit. Krokarna i sig är vit, svart, gul och röd. Utsökt val av färger till Toker!

 

Här kommer lite barnrumsbilder! Detta är alltså lekrummet på nedervåningen. Vissa förändringar har skett i möblemanget, men det gör det lixom hela tiden, så här kommer ett litet exempel på hur det kan se ut:

Röda fåtöljen har tex fått flytta på dig, det blev för trångt på bilmattan som den står på. Istället står vita Expediten i det hörnet. Rött bord från Ikea, gröna stolar från Åhlens. Mattan är från 700f.Kr så vart den kommer från har jag ingen aning. Den är egentligen grönmönstrad á la 1992 på baksidan men den gör sig bättre åt fel håll...

Krokarna och spegeln. Krokarna kommer från Åhlens enligt presentinköparen och spegeln från Jysk. Den fantastiska mattan har min kollega Irblo gjort till mig!

Mycket grejer blir det...

Denna sista bild togs innan de nya krokarna kommit upp.

 

Även de små söta väskkrokarna (som pippiväskan hänger på) är nyuppkomna. Det är egentligen små kökslucke-knoppar från Ikea som vi drog igenom möbeln. Ikea har relativt nyss tagit hem dessa supersöta små färgglada plastiga knoppar. Finns även lika färger som handdag. Jag tror inte att jag ens i min vildaste kreativa anda skulle inreda mitt kök med dessa, men som krokar till ett barnrum eller att pimpa en möbel passar de perfekt!! Att 6 knoppar dessutom kostar 9kr och skruv medföljer, gör ju då sannerligen ingeting! Just dessa är röda, men de gröna är ett begär jag måste stålsätta mig för varje gång jag passerar dem... Hittills har begäret fått ge vilka, men så fort jag hittar ett användningsområde kommer de med mig hem!

Och nej, ni ser inte i syne: Toker HAR pippi på Pippi...! Och rosa, vackra, glittriga, rara, prinsessiga saker... Jag -som nästan hatar rosa- biter ihop och tänker att det är en fas hon ska igenom. Än så länge lägger hon sig inte i min inredning i alla fall...

 Har fortfarande inte hittat en ny värdig kandidat till pall åt Toker... Många fina finns det, men de är på tok för ostadiga för alla dessa myror i brallan.

På återseende och ha nu en skön nyårsdag!!

 

 

mandasmagasin

Pyssel, pinaler och pingligheter!

RSS 2.0