Pimpad String

Nu sitter den uppe! Min tillfixade Stringhylla. Den va ett fult men billigt fynd från tradera.com med vita krackelerade gavlar och fula, slitna hyllplan i teak.

Nu är det svarta, högblanka gavlar och vita hyllplan som jag klätt i grönt tyg med vita prickar. Häftpistol och superlim blev lösningen för att få fast tyget. Jag "fållade" kanterna på tyget med superlimmet och fäste det på hyllplanets baksida. Alltså på den smala kanten som sitter in mot väggen. Jag vill att det ska vara enkelt att ta bort det när vi tröttnat/möblerar om/ tänker nytt... Ja nu förstår! Flexibilitet helt enkelt.

Så här ser det ut. Får se vad mer som hamnar i den sen. Syftet med denna hylla är att Toker ska kunna förvara grejer som inte Glader får/kan ha men ändå lätt komma åt dom själv. Småsaker som pärlor och Barbies skor eller tuschpennor. Även böcker som hon är rädd om. Hon får fria händer att fylla den med innehåll själv. 

 

Ha en fin söndag gott folk!

Mailkontakt

Uppdatering har tillkommit! Jag har snyggat till mig lite:
 
 
Jag har dels ändrat min underrubrik till "pyssel, pinaler och pingligheter" för att läsare snabbt ska förstå vad bloggen handlar om.
 
 
Ytterligare en ny sak är min nya, snygga mailadress!
 
Kolla längst ner i presentationen! Min goda vän Grannen upplyste mig om att detta är bra att ha eftersom det är enklare att lägga in exempelvis en beställning av kort, vimplar eller vad du nu kan tänkas önska dig. Du kommer direkt till mig istället för att behöva gå via kommentarfältet där alla kan se. Snabbt och smidigt va?! Sen ser det inte så snyggt ut i min presentation just nu, men det ska snyggas till, jag lovar. Det ser lite rörigt ut och mailadressen sticker lixom ut lite osnyggt, men det är så vansinnigt tekniskt så ge mig lite tid... Jag ska pillidutta till det lite snyggare!
 
Med det sagt önskar jag er alla en fin helg!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mössor

Jag kan handla hur många mössor som helst och gillar när det blir individuellt och personligt. Mössan kan piffa upp vilken tråkig overall som helst!
 
Jag handlar ofta ungarnas mössor (och andra grejer också) på nätet. Små nätshopar som sprider sig via mun till mun, via facebook, bloggar eller instagram. Det är det bästa som finns att få hitta något riktigt snyggt och välgjort med känsla och personlig stil! Att få stödja småföretagare som tillvekrar med hjärtat är så galet mycket roligare än att handla på H&M (inget ont om H&M dock!) .
 
Därför kommer det två shoppingtips från en supernöjd mamma som redan är återkommande kund!
 
 Bild från iak.nu
 
 
Du beställer dessa fina saker på
 
http://www.iak.nu/
 
 Hon säljer både klänningar, mössor, diadem och andra fina saker!
 
Bild från iak.nu
 
Jag har själv beställt tre av dessa mössor till mina två troll och är de inte ljuvliga så säg!
Bra kvalitet, varma och goa är dom också! Superfina men håller för vardagslek och bus! Jag har inte använt dessa som finmössor, utan de är på till förskolan varje dag. De ska användas ordentligt i vardagen är min filosofi. Jag har fallit totalt för de med blommor, men det finns även en variant med bokstäver som frestar.
 
 
Det andra tipset är liknande. En Örebrotjej som heter Lotta, eller Lise-Lotte om man ska va petig.
Kolla in henne:
 
 
 
 Båda bilderna kommer från hennes sida ovan nämt.
 
Jag äger två av denna kvinnas ljuvligheter också... Även hon syr barnkläder och har många fina klänningar, byxor och bodies. Ta en titt!
 
Även L8 har samma fina kvalitet. rejält sydda och håller för allt ett barn kan utsätta en stackars mössa för!
 Toppbetyg på båda!
 
Min samling:
De två till vänster är Gladers och de två till höger är Tokers.
L8Design på kanterna och iak i mitten.
 
Toker har vuxit ur sin blommössa, så en ny är på ingång. Men den är just beställd så jag har den inte hemma ännu, men så här ser den ut:
Mörkt grå sammet med rosa och cerise blomma
 
bild från iak.nu
 
 
 
De andra två i inzoomning:
 
Tokers är grå i grunden med en rosa och en mörkgrå blomma. Gladers är vit-svartrandig med rosa och lila blomma. Lägg märke till att pärlorna är exakt densamma på båda. De ska matcha varandra lagom mina små tanter.
 
Kan bara varmt rekommenderaatt unna dig ett stycke kärlek en dag som denna!
 
Glad <3-dag på er!
 
 

Ugglorna!

Eftersom det blev sån efterfrågan och sånt tryck efter mina ljuvliga ugglor på både facebook och instagram (amandakungen) gör jag ett inlägg om dom!
 
Den härliga och duktiga pinglan som gör dessa ljuvligheter heter Anna och är faktiskt min granne, visade det sig. De är helt fantastiskt fina och jag är supernöjd! Jag berättade ungefär vilken stil och färg jag ville ha på dom (tex grön och retro), så gjorde hon ett gäng för mig att välja mellan. Det blev Toker som valde ut dessa specifika fyra små från högen.
 
 
 
Mamma Uggla blev ett "must have" när jag såg henne. Det var egentligen inte meningen,
men jag kunde inte motstå henne...
 
 
Mamma Uggla och alla hennes bäbisar. Kan inte ens bestämma mig för vilken som är sötast!
 
 
Den här sista ser rakt in i själen på mig...!
 
Just nu sitter de fast på spegeln inne i lekrummet. Men de ska få hänga på den pimpade Stringen sen (som är helt klar, väntar bara på montering...). Om jag har tur kommer den upp i helgen och ugglorna får flytta till sitt riktiga hem.
 
SÅ för er som va intresserade av att beställa dem:
 
Stor uggla kostar 60kr/st (lika stor som min "mamma uggla")
Liten uggla kostar 40kr/st (lika stor som mina "ugglebäbisar")
Jättestor uggla kostar 150kr  (äger ingen sån..än..)
 
För att beställa dom går ni in på FasterAnnas blogg och skickar ett mail till henne så får ni göra upp detaljerna. Ni kan även hitta hennes blogg under "Länkar" här på mandasmagasin. 
 
Snabb och duktig är hon, så gå in och beställ en hel hög! Hälsa från mig...
 
God afton!

String under make over

Ett litet projekt in process...

 

Ska bli svarta gavlar och ....trumvirvel... Tada: gröna hyllplan! Men lugn! De är vitmålade i botten och med ett grönt tyg fastsatt uppepå. Alltså lätt att göra om till litervuxenvänlig...

Tanken från början var att ha vaxduk på hyllplanen men jag hittade ingen jag gillade så det fick bli vanligt tyg istället.

Den är så gott som klar men inte uppsatt så jag får återkomma med slutresultatet. Passade även på att möblera om lite i lekrummet, där den ska sitta sen. Ska visa sen.

Ha en fin tisdag!

mandasmagasin

Pyssel, pinaler och pingligheter!

RSS 2.0