Julkort

Julkorten verkar kommit till sina mottagare så då kan jag visa några av dom här! Det finns varianter av varianterna men här är några exempel av årets tillverkning. Toker och jag hjälptes åt lite med hjärtana. Hon målade och jag klippte. Jag uppskattar verkligen att få julkort men är ganska usel på att skicka själv. Men plötsligt händer det..!


Granarna och "julkramen" är stämplar som jag embossat i silver eller svart pärlemo. Att förklara embossing är inte så lätt men man strör på ett speciellt pulver som fastnar i stämpeltrycket. Värmer man sedan på pulvret smälter det ihop och det ser ut som att stämpeln blir lite mer i 3D. Mycket effektfullt. Och svårt att motstå när man väl provat på. Så snyggt, så effektfullt och SÅ kul!!

Hjärt-korten är bara målad wellpapp som jag satt fast i en liten klädnypa. Den guldiga ramen är glitterlim. Glitterlim är för övrigt också tokenkelt och galet kul! Jag brukar ha lite svårt att sluta när jag väl börjat använda det...

I vanlig ordning har jag använt min kära Dymo för att skriva God Jul med. En av världens allra bästa uppfinningar!

Hoppas du blir inspirerad! På återseende!

Smalnar av...

Har funderat länge nu och känner mig inte helt nöjd med bloggen... Främst för att jag inte är någon vidare fotograf. Jag lyckas inte alls fånga känsla på bild.
 
SÅ...: jag tänkte smalna av bloggen ytterligare, till bara pyssel och kreativitet. Får lämna inredningen till dem som lyckas fånga den på bild. Därmed inte sagt att det blir inredningslöst, för mycket av mitt pyssel hamnar ju som inredningsdetaljer i mitt eller andras hem, tex mina ljusstakar. Men då är det själva skapandet som ligger till grund för bilden.
 
Tror det passar mig bättre trots allt...
 
 
 
Lilla Nisses kort har kommit till sin ägarinna för ett tag sen.
Det syns inte så bra på bilden, men fåglarnas vingar är mjuka och fluffiga. Jag är helt kär i detta papper! Har haft det länge men sparat det i några år för att invänta "den rätta mottagaren". Nisse passar utmärkt för den titeln.
 
I skrivande stund har jag just avslutat en beställning om tre kort, bilder kommer senare när de nått sina ägare.
 Eftersom det redan ser ut som ett slagfällt i arbetsrummet finns det stor risk/chans att det blir en hel hög kort till... När jag ändå är igång lixom! 
 
Det finns redan många färdiga kort på lager. Hojta om du vill ha! Det går även utmärkt att beställa ett helt personligt kort, med specifika önskemål om färger och liknande.
Efter helgens lilla shoppingtur til Huvudstaden är lagren påfyllda en aning!
Skriv en kommentar så kontaktar jag dig!! Välkommen!
 

Vad vill du läsa om?

Julkorten sprutar ut ur öronen på mig, tre beställningar på kort som ligger för tillverkning och ett kommande bröllop med tillhörande inbjudningskortsbeställning... Massor av ämne till bloggen, men inget jag kan visa än. Har onekligen lite bloggtorka.
 
Vad vill DU läsa om??
Vill DU läsa eller bara titta på bilder?
Kom igen nu och tyck till! Mycket tacksam för din åsikt!
 
 
 
"Du är himlen runt hörnet för mig".
 
 
 
 

Julpynt.

Julpynt... Så otroligt stämningsfullt, nostalgiskt, vackert, upplysande och alldeles, alldeles på tok för krimskramsigt... Eller? Jag är det största julfreak du kan tänka dig! Börjar lyssna på julskivorna redan i oktober (det är ingen överdrift)! Men när det kommer till julpyntningen börjar det svåra. Det överlägset bästa med allt julpynt är alla ju ljusen i fönstren. Hela Sverige lyses upp under denna tidpunkt på året. Att det dessutom kom en decemeter snö lagom till första advent gjorde bara saken ännu ljuvligare. Men återigen: pyntet... Alla små tomtar, tavlor, affischer, gardiner, ljuslyktor, ljusstakar, julbockar... För att inte nämna själva julträdet: granen!
 
Det blir lätt en aning för pryttligt tycker jag. Balansen är svår. I några år har jag kört konsekvent vitt istället för rött, då det passat min stil bättre. I år har jag inte ens några gardinstänger pga att vi renoverat sällskapsytorna, kök och vardagsrum. Jag har piffat lite med kuddar och filtar- i rött i år- och det gör sitt. Adventsljusstaken står traditionsenligt på bordet och stjärnorna hänger (snett...) i fönstren.
 
Många av oss har gamla ärvda julpynt från någon släktning. För något år sedan kom Maken och hävdade att vi bara MÅSTE ha kvar hans gamla blå ljusstake med plastkottar kring ljusen, ja ni vet stilen. Den klassiska. "Den har jag faktiskt fått av mina föräldrar!" hette det och eftersom han inte lägger sig i mitt inredande så ofta fick jag väl tillmötesgå honom denna gång. OK, fine, tänkte jag, hur ska jag komma ur det här..? Den måste pimpas!
 
Jag och min trogna vapendragare sprayen inledde ett nära samarbete...
 
 
Det som förr va dalablå och kurbitsvarning blev nu lite rockigare i svart. Tog bort de där plastkottarna och satte dit röd ståltråd med silverpärlor istället.
 
 
Bättre? Ja, det ligger väl i betraktarens ögon. I alla fall mer unik. Jag blev nöjd. Alla plastkottar finns kvar så nästa år eller när jag tröttnat är det bara att stoppa på dom igen.
 
 
Dessa små herrar är dock de enda tomtar som kommer in i huset i år...
 
 
Jodå, vi har den klassiska röda MED kottar också...
 
En Lucia av Toker.
 
En liten, liten julgran i hallen.
 
 
 
Lite juligt piff på gästtoaletten. Tror inte Gammelmormor Lisa skulle ha något emot att hennes tavla sitter på dass... Hennes julduk pryder även köksbordet i år:
 
 
Granen får Toker dekorera i år. Det blir nog en blandning av egendesignat från förskolan och plastigt från Ikea. Säkert går den i jorden alla färger... Det är ju trots allt lite befriande att stoppa in små tomtar, tavlor, gammalt arvegods, med mera och ha det lite rart kaotiskt några veckor...
 
Piffelipiff!
Dags att fortsätta tillverka årets julkort tillsammans med med en sjungande Glader och en pysselsugen Toker!
 
Klä er varmt idag, det är kallt gott folk!
På återseende!
 
 
 
 

Ta hand om er teak!

Alltså, gott folk, lite möbelpolish gör verkligen underverk för trötta och torra möbelytor! kolla här:
 
 
Halvan till vänster är orginal, i det skick jag hittade denna ljuvlighet, den till höger har fått lite kärlek... Så här ser ljuvligheten ut komplett:
 
Den ska få pryda vår hall när vi löst det lilla problemet med sladdar och uttag...
Hoppas ni alla haft en trevlig helg och en mysig första advent!

mandasmagasin

Pyssel, pinaler och pingligheter!

RSS 2.0